Tatin dnevnik

Nema dobre narodne priče bez alkohola!

Kava i cigarete
Kava i cigarete
PRIČA BEZ ALKOHOLA JE SVIRANJE KURCU!

Evo, danas u birtiji kod Groba se skupilo veselo društvance. Kum, nekolicina "ljubitelja dobre kapljice" i ja. Ok, društvo ih je prepoznalo kao alkose, ali oni nisu prepoznali sami sebe. Najteže je kad moraš sebi u oči pogledat' i priznat' si istinu. Nemam problem s tim, pobijedio sam lažova u sebi. Međutim, kad uspiješ tu bitku dobiti, tada si na dobrome putu da dobiješ cijeli rat il' da pogineš...

I tako, komentiraju oni meni moje premium piće Lavovicu. Kao, dobro sam se sjetio, naziv pića ima iznimno lingvističko bogatstvo. Lahko je pamtljivo i prepoznatljivo, ali teško probavljivo. Naravno da ga ja nisam izmislio, piće je izmislio moj dobri prijatelj pod pseudonimom GK. Poda(t)ci poznati redakciji...

Gledajte, nisam ja to prezentirao za žene. Nježniji spol pije Blacky, pije mlijeko - kruškovac, pije energy - vodku, pije vodu i tak... Druga strana univerzuma, ona sa pišom, eh ta... ona pije pića poput Ruske kole, Bijelog medvjeda i sličnih bučkuruša... Ima i normalnih koji piju klasiku, gdje su oni u statistici, zasvrbi me, ali da ih nema, bilo bi manje pijanaca. Alkoholičar je onaj koji puno pije, ili pije redovito. Nekad se dogodi i kombinacija 🙂 Tvoje malo, meni znači puno.

Svaka muška priča vrijedna prepričavanja počinje s alkoholom i završava s lažima.

Muškarci su jednostavni od stoljeća sedmog. U pubertetskom periodu života krenu drinkat iz znatiželje. Isprva im se gadi, ali im se omili kasnije kad skuže blagotvorna svojstva alkohola na njihovo mentalno stanje. Posredstvom promila shvate da su najjači, najhrabriji, najljepši, najbolji jebači, umišljeni seronje, mamini sinovi itd., itd. Ovih par deskriptivnih pojmova na kraju skuži ljepši spol, no nebitno! Kasnije neki od nas shvate da se krava okrenula na bok! Mentalne blagodati nestanu, a problemi ostanu!

Kod milih ženica to bude sasvim drugačije, one piju iz užitka i piju malo, ali kvalitetno! Djevojke točno znaju što rade. One ne piju da bi se "sašile" i "izule iz cipela" kao suprotni spol. Jok, one degustiraju, pa im se omili. Moja svjedočanstva s tih "evenata" su nerijetko zanimljiva. Svojevremeno sam i ja držao tadašnju curu za kosu dok je rigala ko krmača. Ženice krenu s degustacijom, pa završe u travici na dekici. Ako nemaju sreće, tada se sjete bivših gadova i smradova, pa krene naricanje i traženje suosjećanja od lažnih prijateljica. Ova što joj prva uskoči pružiti podršku, ta je kumovala transformaciji divnog dečka u gada i smrada.

Ljubav je slijepa i pijana!

Žena kada loče ima četiri moguća scenarija. Prvi scenarij je da joj se stuži i ode kuć'. Taj je najrijeđi! U drugom scenariju joj je došlo teško, ali nema prijevoz, pa nastavi lokat i priđe joj Marko. Marko je đubre, on čeka priliku! Šta će biti s Markom, nećete saznati u ovom tekstu! U trećem scenariju, zbog nedostatka prijevoza, završi s tipom kojeg ne može smislit (ne mora biti Marko). U četvrtom scenariju, oh... u četvrtom scenariju plače jer se nije maznula s nebitnim likom. U stvari plače zbog toga što su to vidjele prijateljice... Prijateljicama je pričala da ni mrtva nebi bila s njim, čak ga je kitila raznim epitetima!

Eh da, sjetila se da je prevarila muža/dečka, ali ne roni ona suze jer joj je žao zgubidana, ma ne... Roni suze što se saznalo za to, kako će (budućoj) svekrvi na oči, kako podnijeti osvetu!?

Muškarci nemaju s tim problema. Mi kada postignemo Zen, sve ružne odu kući! Dan poslije kada dođemo sebi, ne sjećamo se ničeg'. Zbog tih sitnih laži, imamo podršku čopora. Činimo dobra djela, ponekad i protiv svoje volje, ponekad zato što to želimo, a ponekad zbog suosjećanja. Ponekad i zbog humanizma, jer ak' neš ti, ima 'ko 'oće!

Piće je varljivo i nije za svakoga.

Samo ona/j koji ima snažni karakter može sebi priuštiti povremeno uživanje u alkoholu. Moš mislit! Kod nas loču cijele generacije i obitelji, ma loču svi u pičku materinu. Znam neke koji su počeli lokat po skrivećke, ti su završili na liječenju i nerijetko u rastavama. Ok, ima vas nekoliko koji još niste uhvaćeni!

Da se vratim na priču s početka. Svaka dobra i interesantna muška priča za koju sam čuo, ima alkohola u sebi. Naravno da ima i seksa, ali seks je produkt alkohola, pa se nerijetko ustanovi da je imaginaran, ili rezultat lažnih sjećanja.

Dobrih ženskih priča pod utjecajem alkohola nema, jer im je neugodno pričati o tome. Sirote su zaboravile na događaj, pamte samo glavobolju! Muškarci su... a žene su dame!

Laku noć jahači/ce apokalipse!

Ne vjeruj ženi koja pije!

Komentari