Vedranov blog

Oda mojoj ženi!

Ljubavna srca
Srce drveno!
LJUBAV JE INSPIRACIJA

Budi me žena jutros.... Ma, zapravo me ne budi, ali brine da ću zaspat' i da ću zakasnit s djecom u vrtić, pa me zove u brizi svaki dan. Naravno, bez razloga... Ništa nije bez razloga, zove da mi čuje glas. Pa nemoš meni bacat' krofne u oči... Skoro sam se navikao na taj jutarnji ritual, te nerijetko riješim taj razgovor po brzom postupku, ali danas, danas je bilo drugačije.

Da! Javljam se na telefon. Ljubavi, sretna ti obljetnica veze! Jes' mi kupila šta, pitam ju. Na prepad ću nešt ufektat, pomislih! Pa, pa, trt, mrt, nešto joj se z'grcnilo. Šta je!? Šta's blen'la? 15 godina me već držiš okovanog u ljubavi, vrijeme je za materijalnu satisfakciju, vrijeme je za kipić... rekoh joj! Jao, što si bezobrazan, odgovara mi tužnom intonacijom. Emotivna je oko nekih datuma, ja nisam. Moš mislit! Nekad' mi dođe da plačem kao dijete, pa napravim humorističnu diverziju. Smijehom tugu i brige pokrijem u većini slučajeva!

17. 06. 2006 su brojevi uklesani u tmini duše!

Datum, dan i događaj koji je predvidio budućnost, odradio nedavnu prošlost i formirao sadašnjost. Ok, bilo je tu nekih sitnih drpanja i prije, ali do tog' dana njišt ozbiljno. Znaš, ono malo preko ljeta. Bila je moja letnja draga...

Ja sam stara konzervativna seljačina i romantik, naivac...

Bio sam mlad, smotan i bojažljiv, ali sam skupio dovoljno hrabrosti da je pitam želi li mi biti cura. Bilo nam je samo sedamnaest. Dovoljno mladi da bi bili neiskvareni, ali dovoljno stari za osjećaj i dojam ljubavi. Da, mila ženica je mlađa čak dva mjeseca. Ha, štaš!? Mlađe je slađe! Valjd' me neće bacit k'o staru krpu i otić' za mlađim kurcem k'o Vedrana... Ma neće! Racio mi ok i unatoč fizionomiji, još sam svoga tijela gospodar. Još se budi ujutro prije mene, mali vrag! To je samo jedna karika u lancu međubračnih odnosa. Veći broj karika zauzima tolerancija, kompromis i razgovor. Intelektualno nadrkavanje, što bi neki rekli. To vam bude u početku, kod normalnih ljudi i brakova. Kod nekih razdrkavanje traje do puknuća. Netko se u braku snađe bolje, a netko se ne snađe, pa ide u drugi brak. Znaš kao, nismo bili kompatibilni. Ma, nabijem vas na kurac!

Bitno je zauzeti startnu poziciju. Brak vam u nekom obliku bude kao politika. Jebiga, znate već da sam ja ta oporbena stranka koja uvijek puši. Ponekad i oporba može imati utjecaj. Odmah ću vam reći da brak najčešće ne bude kao suživot prije braka ili kao veza. Jok, tada maske padnu. Nekad prije, nekad poslije, ali padnu. Interesantno je to s obzirom da gaće padnu prije. Jeste se i vi taslačili prije braka!? Vi što se čuvate, vas vjerojatno nebi ni silovatelj/ica... Vama neki kurac fali! Neg' da se ja vratim u priču. Vodali se mi tako, ah, vodali se k'o gluve kučke! 36 mjeseci. U tom vodanju mi spakirala dijete! Jeb'ga, bio sam k'o rosa, a ona... eh, pokosila me!

Dok se ona školovala, ja sam rinto!
Na trećoj godini faksa je ostala trudna. Svima se urušio život osim nama. Obitelj u šoku, prijatelji u šoku, neprijatelji se naslađuju... a ono kak' već ide! Oko nas svi ljuti i nezadovoljni. Samo ja sretan! Događa mi se novi život i trenutak s voljenom osobom. Koju pičku materinu bi radio s njom tri jebene godine, da ju ne volim!? Aj' da pije, pa bi to mogao biti razlog. Ono, bila je moj drinking buddy. Ma, njišt od tog', kad' ne pije.
Nemoj nikad' pit' sa ženom, uvijek pobjedi!

Da je bilo lahko, nije! Nije baš bilo ni ekstra teško, bilo je vjerojatno onako kako treba biti. Prijateljima i rodbini sam dao kulturno do znanja da me njihovo mišljenje zanima kao i urod kave u Brazilu. Lažnim prijateljima i neprijateljima sam pokazao što je Duracell. Mnogi su se vjenčavali poslije nas, nerijetko "popreko" i uspjeli su kao i moja pjevačka karijera. Sad pričaju k'o Hana o cjepivu. Ona se htjela cjepiti kao i što su se oni htjeli vratiti mami i tati. Ako su imali sreće, roditelji bi im priuštili garsonjericu od babine ostavštine. Pa neće bit od đeda, kad on prvi skvikne!

Nisam uvijek bio vrpa mesa i sala, a jok, nekad sam bio mlad i zgodan. Lepršao sam na vjetru poput violine. Život, ako je kvalitetan, ljubav ako je postojana, tada je to bura valova. Nema ljubavi iz konstante tj. pravocrtne linije. Nema ljubavi u monotoniji i dosadi. Ljubav je energija, ljubav ne miruje, ljubav je sinusoida. Nikada joj ne smiješ dopustiti da se zadrži na jednoj razini pre dugo.

Brak je ponekad rat, a ponekad mir! Lova dođe, lova ode. Na kraju nam ostaje to što se volimo (Đ. Balašević). Jebeš poštovanje i poštivanje, poštivaju se ponekad stariji i oni koji su neki značajniji kurac napravili za zajednicu! Žena tj. životni partner se voli! Ljubav je sasvim dovoljna, ako su vam računi plaćeni i djeca zdrava! Iskoristi krizu za napredak!
 
Ljeto još nije prošlo! Još si moja avantura! Volim te ženo!

S ženama treba znat'! Im'o sam i ja cura...

Komentari