Tatin dnevnik

Promjena

Maslačak
Maslačak
NE ŽELIM JU!

Jutros sam se probudio jedva. Tenis uzima danak na spremnosti mojoj. Ovaj puta mene ništa čvrsto probudilo nije. Mehka djeca, jasan put, od volje ljubavi mojoj.

Trgovkinja mi počela zamjerati tekstove kratke. Svježine u kratkome nema, možda oduševljenje koje traje kratko, poručila mi grubo! Kaznila me s cigarama kratkim, pas je jebo zločestu! U glavu, ušla mi, osjetio je nisam na ulazu stražnjem, ušuljala se, pa mi osvetu servira. Takav servis vratiti ne znam, iskustva nemam!

Rutinu mi remeti kroz tekstove moje! Pff, ili ona ili ja! Plakat će ona za sobom u tekstovima mojim! Bye, baj, lutkice! Nek' ti konce drži drugi, netko.

Cigare ću pronaći na mjestima drugim. Ona kratko neka puši, ako radi to! Nime brige!

Pronašao drugu lokaciju ja sam, ali to, to nije! Nema podražaja, nema drskosti simpatične, iskustvo šopinga se srozalo u promjeni toj. Jutarnje pušenje isto nije, od čari silne ostalo mi razočarenje i usta suva! Utjehu u zrnu kave iščekivam…

Što to jest!? Otkud da znam!? Možda je to porazni rezultat očekivanja moga... Misliti o tome ne smijem, poći dalje moram! Putem kojim kročim, trnje mi po putu! O meni na sreću, cipele imam, pa me žuljaju. Sve me žulja ovi' dana, osim nje!

Ženi o tom' pričati ne smijem! Razumijevanja ona nema u ovisnosti mojoj, jer svoju priznati neće! Ponekad se osjećam kao pacijent, a ustanova dom je moj! Rijetko to je, srećom svom, po nju! Posla joj ne dajem, često!

Priviknuti se moram o dobro svoje zbog situacije mi nametnute. Nevin gorim u priči mojoj! Kako? Što mi je činiti, pitam se ponekad o temama dugim. Odgovor stiže vlakom iz Splita. Kada stigne, došao je! Nadati se novom jutru moram!

Strpljen - spašen u čežnji svojoj, na promjenu gledam. Neke lude brige, kontaktiraju me! Brizi se javiti neću, lud nisam! Gledam, blejim, vidjeh ništa... 

Pff, opazih djeda iz priče te, na lokaciji novoj kremu kupuje i ranu mi dira! Za sve je kriv babac taj, skužih tek sada to. Na mjesta koja idem, on bio je. Iskustveno đubre sijedo! Zar me prati!? Tko je to!? Šta će mu krema ta u zaboravljenoj korpi!?

 
Promijeniti se moram o dobro svoje, neću si raditi to. Žrtvu promjena, iziskuje! Kuda vodi, saznati nikada neću, jer me ne želi to što vidjeh!

Bolje veliko ništa nego malo zlo!

Promjeni se za svoje dobro!

Komentari