Tatin dnevnik

Muška svinja jesam

Muška svinja
Muška svinja pijana
VOLETINA I LITAR VINA

Sinoć sam prisustvovao slavlju tj. javnoj manifestaciji u mome rodnom selu Velimirovcu. Ok, to nije moje rodno selo, nije čak ni od moga ćaće, ni od djede moga. Ćaća mi je frknio iz babe u Osijeku gradu, valjd se zato voli vozit tramvajom, čak mu ni komarci ne smetaju. Živio je u Osijeku, šta ja znam!? Dok babu i njega nije pustilo kuć' iz bolnice!

Velimirovačka ljetna večer je službeni naziv tog hepeninga. Iako imaju događanja i preko dana, odlučili su se u nazivu samo večer spomenuti. Romantičnije je svakako, slažem se. To bi bio odabir i srca moga! Žene vole više lokati navečer, barem imam takav dojam!

Išao sam tamo s prijateljem. Po dolasku smo osvanuli na šanku. Red je red, domaćina se mora poštivati. Ljudi je bilo više neg' na Škorinom koncertu, znači pun kurac. Ne volim gužvu, ma zapravo volim gužvu ako nisam njezin dio.

Rekao sam Đigi da mi naruči polić. Odspavao sam prije polaska. Pronašao sam nam mjesto pored wc-a. Ta lokacija je najbolja za masovnu komunikaciju. Svi tuda prolaze.

Dok je piće stiglo, taman sam završavao s procesom taborenja. Srkao sam guc kad je naišla meni poznata ličnost. Riječ - dvije, vamo - tamo, srknem još jedan. Razgovor je bio ugodan. Nisam obraćao pozornost na cugu. U jednoj fazi komunikacije je postalo smješno. Nevješto sam se počeo smijati u pogrešnom trenutku i zagrcnuo sam se. Špricnilo mi kroz nos, jebiga!

U tom nemilom događaju sam se razbudio. Paralelno s tim sam skužio da piće koje pijem, nije piće koje sam naručio. Pijem jebeni Sprite! Jebo me sprajt da me jebo. Đigo, Đigooo, zapomažem nadrkan. Pravovremeno me čuo, objasnih mu u čemu je problem. Problem je bio u tome što sam popio pola sprajta, kako će ga reklamirati sada? Donio je polić, volim ga! Naravno da ga nisam pitao kako je prošlo, nime brige, rješio mi je problem.

Kak sam špricnuo, otero sam sugovornika. Usro se korone valjd, nemam blage. Nije bilo bitno, jer preko puta wc-a je VIP loža. 

Tamo sjede moji prijatelji nogometni suci i vlastodršci. To je dobitna kombinacija, idem jest! Uvalio sam se sucima. Aco je bio dobre volje, dobro je sudio. Voletina je poslužena topla s krumpirom. Bila je mehka poput sirovog pamuka. Ne pijem na tašte ujutro. Najeo sam se k'o da je besplatno. Pff, jebe mi se, neko će platit'!

Nekoliko trenutaka nakon gozbe, shvatio sam da sam žedan. Kako sam žedan, pa nije mi se činilo slano!? Čudne misli su mi se motale po glavi. Očito je kuhar dobar kad je sakrio aftertejst. Ma sprajt mi sjebo okus, eh, da... Uhvatio sam jednog iz organizacije i rekao mu da mi treba pomoć. Priupitao me ozbiljno kako može pomoći. Ma reko, daj mi litru i vodu, dehidrirat ću! Reagirao je kao djelatnik OHBP-a, hitro i pravovremeno. Ljudski život cijenu nema, jasno! 🙂

Nakon utažene žeđi sam otišao do gradonačelnika, moram pozdraviti starog frenda. Uvijek sam poštivao starije. Disi Krešo, nismo se dugo vidili! Moraš s nečim započet... Ej, disi... Odgovora se ne sjećam cijelog. Nekako si mi se udebljo poručih mu. To je preventivna zajebancija za njegovo dobro, suviše je mlad za kile. Ne zna on koji je to teret za nositi. Svi koji se popnu na vlast se udebljaju s vremenom, statistika ne laže. Gradonačelnik mi je nešto rekao, ali eto, bokalu se počelo nazirati dno, misli mi odlutaše. Znam, bezobrazno od mene što vam neću reći sadržaj razgovora, taki sam! To što su mi misli odlutale, vama bitno nije!

U međuvremenu mi je Đigo nestao iz vidokruga, a zapravo nije. Bio je tamo gdje smo se rastali, samo su me oči počele izdavati!

Glazba je bila vesela, otišao sam malo na drmež. Kad bacim znoj, mogu više polokat, to sam skužio na baušteli. Ne treba meni puno drmanja za znoj, jok, sam da je žestoko.

Vratih se dokrajčiti bokal, Đigo i ekipa su pjevali. Volim pjesmu i dobru zabavu. Nije bilo vode pa sam strusio čisto. Greota da se baca! Vodu su sakrili, pa smo Đigica i ja morali poći kući.

Po dolasku u ljubavno gnijezdo sam otišao nešto tipkati, a trebao sam probuditi ženu i reć joj da mi palačinke s nutelom napravi. Tamo đe sam bio nije bilo deserta!

Mora biti malo svađe da bi došao do slatkoga! Ako si poput mene, tada ide prvo sprajt, ostalo si skužio!

Moraš imati mjeru, ponekad!

Komentari