Vedranov blog

(ne) Volim djecu!

Otac i sin
Otac i sin
Djete ili brak? Oboje je mrak!

Ja, volim. Nisam od onih koji promišljaju što ne vole i što im smeta. Ne trošim se, već ulažem! Smanjujem si distrakciju, kako bih svoj mir preusmjerio u ženinu djecu. Ne promišljam negativno, ponekad.

Sad da me pitaš što ne volim jesti, ispalio bi ko iz topa: "ladetinu" i tu bi stao, dobro bih se zamislio prije no što bi nastavio dalje. Na tom popisu ima stavaka kao na popisu za kupnju što mi žena sms-ne. Najčešće to budu dva sms-a u nedjeljno prijepodne! Nije puno, ma jok, to je tako zbog stila.

Poznajem ljude koji promišljaju suprotno od moga, klonim ih se kolk'o mogu. Znaš ono, takvi će i zlatu pronaći manu i to s pol' snage. Kad ih pitaš što vole, odgovor im je otprilike ovakav: "Volim kavu, iako znaš, ne volim kad...". Sunce milo, samo takve persone suptilno pokazuju nedostatak ljubavi u vlastitoj priči o njoj. Takve dijelim u dvije kategorije.

Dijelim ih na one koji vole sebe i na one koji druge ne vole. Ovi koji sebe vole, ti su valjda autosugestijom došli do ljubavi. Ovi drugi, što nemaju ljubavi ni za sebe, ti špricaju negativizam, te su nerijetko perfekcionisti. Vidjeti nešto u drugome je lahko, aj pogledaj u sebe samu! Kad to napraviš onako kako to radiš drugima, tada ćeš doći na put ljubavi. Kako ćeš voljeti druge, ako sebe ne voliš? Pazi samo da ne ubereš narcis pokraj puta.

Ako je hedonizam manifestacija sebičnosti, da li je roditeljstvo posljedica nepromišljene ljubavi!? Ok, volite se i ne želite djecu. Razumijem i poštujem, ali ne promišljam o tebi. Ti želiš, on, ne!? Rješi ga se dok je vrijeme!

Što vam smetaju djeca moja, vama koji ih nemate!? Bez vlastitog iskustvenog podražaja, ti ne možeš tvrditi da nešto znaš. Učit ćeš na tuđim greškama, bit ćeš mudra. Tako možeš učiti bilijar ili sl. Život se ne uči, on se živi! Kad misliš da si ga naučila, nema ga više!

Ako ne volim tuđu djecu, da li mogu voljeti svoju!? Probaj saznati, otkud da znam, ti možda voliš hladetinu! Nemoj zbog njega gubiti svoj životni stil. Komocija je teško stečeno stanje uma, ne želim ti je uzeti. Znaš i sama da za djecu nikad' nije vrijeme pravo.

Ljudi koji ne vole djecu su isfrustrirani egoisti zbog manjka perfekcije. Njima svaki kurac smeta, samo što će tek ponekad to reći. Vjerojatno tek tada, kada ti to ozbiljno zamjere.

Nema veze, bar su puni lažnog razumjevanja za nas koji volimo djecu. Za kvalitetan dojam svega u osobi, dovoljno je vidjeti kol'ko je iskrena s djecom. Voliš život, a ne voliš djecu... daj me prosvjetli!

Ak' ti njišt jasno nije, probaj ga nabaviti ili zavoljeti.

Nađi si čovjeka, nemoj ostati sama u starosti. Pički vrijeme prođe!

Komentari