BPP

Mračna stvar!

Crna mačka
Crna mačka

Što je tama!? Da li je to samo nedostatak svjetla i varka oka, ili je to pak nešto više? Ako sam na dobrome tragu, tada je mrak trenutak bez svjetla. Znaš i sam da problematičan trenutak dugo traje. Nek' ti sudi narod na logičkom sudu!

Žašto mrak povezujete s mistikom, a ne poput mene s romantikom ili s tv-om? Da li mrak živi samo noću!? Noć ima moć, kažu dame noći. Što to uopće znači!? Pa to sugerira da dame noći rade po mraku, to je bar jasno ko dan! Ako si crna k'o noć, da li si dama noći!? Možda nisi, ali imaš moć, ak' si dama.

Jebiga, stvarno ne znam sestro crna! Kako se u to uklapa crna mačka, crna Mara i domina!? Pff, opet serem bezveze. Kažu mi neki laici: "Borjane, što ti možeš srat!". Ne razumiju oni buru misli u piščevoj glavi, ma njima je sve sranje što nerazumno konzumiraju. Ponekad si moram odvratiti pozornost, pobjeći od onoga što me uvijek stigne! Kupujem vrijeme, a šta ću drugo!?

Volim gledati tv u mraku. Spustim rolete i gledam "Fufi i cvjetno društvo". Teram mu kontru, neće bit' po njegovom nikad! Tu se javlja tmina. Tmina je mama od mraka i tame.
Kad si dugo u tami, tada upoznaš i njenog brata. Ako se družiš dugo s njim, upoznat ćeš mu i majku. Kad si došao kod nje u goste, nećeš otići tako lako. Mislit ćeš da ti je super jer je to moderna žena, žena koja te razumije.

Tvoji najmiliji će te pokušati istrgnuti iz zagrljaja njenog. Postali su nemili u očima tvojim. Ti vidiš kroz noć! Ne razumiju oni tvoju sreću, ne razumiju oni tvoju radost. Nisu na toj razini svjesti, pa su ljubomorni.

O ne, ne znam kako ti je! Takvo iskustvo nemam, niti ga želim! Moja sjećanja su drugačija. Viđao sam takve poput tebe. Zdrave, prave, simpatične. Često ste pametni, energični, kreativni. 

Zbog ljubavi prema njoj si napustio mene!

Ako ne prekineš s njom, prekinut ćeš sam sa sobom!

Jedna lajna, jedan dim, baš ti je život fin.
Kako vrijeme ide, dvije lajnice ti se svide.
Sad si znalac, što je za te blagi povjetarac!?
U sporoj žurbi, skunk si motaš
svojoj se psihozi ponekad odaš.
Daj se trgni, trgni se sada, ne dopusti da tobom ona vlada.
Sumnju u nju, ti kriješ! Poćeo si i da piješ!
Ovisnosti tvojoj ima kraja, ali mora doći od tvoga podražaja.

*Posvećeno svim mojim prijateljima i poznanicama koji su me napustili na putu života! Neki su postali drugi i drugačiji, a neke je tmina odvela na bolje mjesto. Pokušao sam pomoći, da nisam, nebi me jebalo sad

Šta si u mraku kćeri!? Upali si svjetlo!

Komentari