BPP

Dobro je činiti dobro

Dobro je činiti dobro
Dobro je činiti dobro

Ne znam živjeti život bez dobrote, kad mi fali vlastite, tražim je u ljudima drugim.

Ne mora sve ono što je ispravno biti dobro. Isto tako, ponekad odluka loša može na kraju dobro ispasti.

Život je satkan od odluka. Njoj prethodi nekakva aktivnost koja ne mora biti dobra, jer da je to bila, nebi te do odluke dovela. Oprosti ak' sam te zbunio, nije namjerno, iako svaki početak odluku treba. Odluka je uvijek tvoja, čak i kad ti se čini da nije. Teško ti je donositi odluke kad slobode nemaš.

Obrasci izbora su petlja života!

Gledajući u retrovizor, shvatiš da ti je sadašnjost mix odluka prošlosti. Problem je što neke od njih su ti nametnute, iako si u trenutku tom mislio da nisu.

Uvijek postoji netko pametniji / iskusniji / bolji od tebe tko te navodi u procesu zaključivanja. Ta osoba ne mora biti s tobom, ali je ostavila trag u tebi.

Loše je ako ta osoba dobra nije. Puno ih dobrote nema. Ne može sve biti stalno dobro, polariteti u svemu živome postoje.

Donijeti dobru odluku je teško, ponekad puno teže nego ispravnu. Ispravno se više tebe tiče, dok te se dobro ne tiče!

Ljudi su povodljivi, dobra djela zaboravljamo, te ih zbog naših različitosti ponekad stavljamo po strani. Za sve je dojam kriv! 

Dobar put je pun izazova! 

Biti dobar iziskuje vrijeme i rad, faliti ti neće na mjestima drugim. Pogotovo kad nakon svega osjetiš sreću. Neće ti tada biti žao zbog dobrote koju si nesebično dao. Kada budeš dobra neko vrijeme duže, tada ćeš postati radosna.

Nakon iskustva tog, nema nazad! Donosi dobre odluke kako bi mogla činiti dobra djela!

Bit ćeš dobra kao što nikad bila nisi!
Ne moram ja ništa, ali želim činiti dobro!

Dobra budi!

Komentari