Vedranov blog

Drva

Drva
Drva

Čovjek se za svog života okruži sa ljudima koji su mu dragi. Nerijetko se dogodi da ta nekolicina dragih ljudi spadne pod kategoriju prijateljstva. Ponekad je razlog u tome što imate slična promišljanja o stvarima i temama koje vam uzimaju pozornost.

S vremena na vrijeme, treba staviti svaki odnos na kušnju, da vidiš da li će ti koji su ti dragi, pokazati lice prijateljstva. U tim trenucima se često događaju "čuda". U tim trenucima neki iz kategorije prijatelja padnu u kategoriju poznanika i obrnuto. Naravno da te neki iznenade, bilo pozitivno ili negativno, a neki ti daju priliku da potvrdiš mišljenje svoje o njima. Ovi što su te opet iznova razočarali... njih se riješi za svoje dobro!

Prijateljstvo se potvrđuje u kušnji, potvrđuje se u trenucima potrebe, ma kakva ona bila. Nekad ti sitnica mnogo znači u datome trenutku.

Na putu tome imaš priliku isfiltrirati listu prijatelja, imaš priliku vidjeti gdje si i u kome si pogriješio. Naslov je samo jedna od tih sitnica koje čine mozaik međuljudskih odnosa.

Te sitnice ti daju priliku da promijeniš mišljenje spram osoba bliskih. U svojim godinama mladim sam zbog razno - raznih okolnosti upoznao tisuće ljudi, ali prva dva mjesta na listi prijateljstva su nepromijenjena godinama. Treći, četvrti, peti, enti su tu prividno, to su rezervni igrači.

Kušnja prijateljstva je ispunjeno obećanje tj. dana riječ i povratni poziv u bilo koje vrijeme. Kušnja prijateljstva je utjeha! Kušnja prijateljstva je sloboda mišljenja i izražavanja unatoč posljedicama, jer prijateljstvo je skriveni interes DOBROTE!

Pravo prijateljstvo je rijetko, pa zbog toga i vrijedi! Nemoj ga zapustiti, nemoj ga vagati!

Prijateljstvo je skriveni interes!

Komentari