BPP

Sreća moja

Sretna žena
Sreća
Ne mora biti tvoja!

Sretan sam svaki dan, jer vidim sretne ljude. Sreća je stanje uma, podražaj ona ima. Kad nemaš sreće, tužan nisi. Ima ljudi koji sreću traže, a postoje i oni koji sreću prizivaju tj. čekaju.

Prizivanje sreće je prečica do tmine. Prečica je utočište nejakih lijenčina i mislilaca! Neće ti doći, moraš krenuti prema njoj! Kreni odmah, šta čekaš!? Sam' ti čekaj, neš ju stići ni motorom potli...

Život ne mogu živjeti popreko, znam, probao sam u godinama mojim. Ako nešto tražiš, možda ćeš to sigurno pronaći! Put sreće je zabavna avantura, osim ako ju ne tražiš u razlozima krivim. Sreću svoju ne možeš pronaći spram drugoga, moraš ju pronaći s njim ili zbog sebe. Kad ti pokucaju na vrata taština i ljubomora, sjeti se da imaš duga prema sebi!

Brini brigu svoju, šta te briga za sreću moju!?

Ako je sreća stanje, tada je veselje uzrok. Veselje je varljivo, ponekad te zajebati može, iako sreći prethodi. Pff, to bar svaki sportaš zna.

Stanje čovjeka je posljedica misaone aktivnosti. O uzrocima ćemo neki drugi put... Ne beri brige tuđe, postat će tvoje. Skupljaš ono što ti ne treba, letke iz sandučića bacaj!

Kurca si znao da ti je nešto potrebno, dok ti drugi nisu rekli šta ti treba! Pusti druge, oni da su sretni, tebe dirali ne bi! Tko kroz drugog sreću traži, taj je zloban!

Sve ono što misliš da te čini sretnim odbaci, jer mišljenje o predmetima sreće je rezultat žudnje. Ostvarena žudnja vodi u potrošenost užitka. Prolaznost je posljedica materije, a materijalno je odabir prečice! Idi prečicom, jebi se!

Svoju sreću sam pronašao u miru, a nemam ga. Nema veze, put, putujem!
Jesi sretna sad!?

Budi sretan!

Komentari