Vedranov blog

Žena ime daje!

Žena ime daje
Žena ime daje
Prezime uzima!?

Vama što ste u ozbiljnim ljubavnim vezama ili pak monogamskim zajednicama, kao i vama koji se planirate vjenčat... Stara konzervativna seljačina će vam savjet dat.

Ovo nije tekst za one čija stabilnost veze ovisi o pecanju, zgodnoj komšinici, pornićima, bivšim ljubavima i sl. glupostima. Ne, ovaj tutorijal je za dobro znane situacije ljubavne. Ono, tipa trudna je, zaručeni ste, zaručili bi se i te finte. Kuiš!

Nakon ponovljenog upražnjavanja strasti, dolazi veza. To kod vas normalnih. Kod modernih nakon čina tog, ne mora doći ništa, a može i teta Kandida, picajzle, može se pojaviti njezin dečko, otkud da znam!? Jebiga, shvatili ste suštinu vaše različitosti, bilo je sve dobro dok niste počeli pričat...

Ja sam staromodan u svemu, konzervativac u duši, naoko moderan samo zbog posla svog. Čovjek krša, meze, kapljice i obitelji. Ponekad sam natucan, jebiga, taki sam!


Odabranicu srca svoga sam čekao godinu dana, čuvali smo se za brak. Moš mislit! Nije lahko punicu slomit, lahko je sad nakon petnaest godina. Već smo jedno duže vrijeme kao suza i oko, baš si pašemo. Svako lijeganje u krevet, ona je bila s nama, barem u glavi mojoj. Lako ćeš nekoga isterat iz stana, al' iz glave, pff, probaj... Sad je gotovo, dobila je šta ima.

Tri godine smo se mila ženica i ja vodali k'o gluve kučke. Kino, koncerti, parkići, šetnjice, dugi razgovori, rad u poljoprivredi, psića smo nabavili čak. Znaš, kao upoznavali smo se. Ljubav se najbolje kroz problem upoznaje, karte trošiš kad je sranje, ne sjetiš se ni blefirat! Kak' je nju zadesila trudnoća, to su mi još uvijek neke nerazjašnjene okolnosti. Nema veze, djecu svoje žene volim kao vlastitu, jer ona je moja ideja!

Kad se dogodi čin preokreta, tada više ne pričate o glazbi i filmu. Jok, tada nastupa nijemi film bez boje. Što ga duže gledaš, shvatiš da ste vi u glavnim ulogama, a scenarija nema! Kroz naše duge razgovore o nebitnome, nismo se pripremali na one o bitnome. Valjda smo i taki balavi predosjećali da voditi razgovor o onome što bi bilo, kad bi se dogodilo, smisla nema, a sada nema ni vremena!

Glavni prijepor u pregovorima je bilo prezime moje, koje je trebalo postat njeno. Tražila je dva prezimena, a frigidna bila nije. Pružao sam otpor, iako nisam bio vješti pregovarač. Čak se i njezin tata upleo, al' sam to vješto rješio, taki nevješt kaki sam bio...

Punac, šta niste ovoj što sam ju jedva iz kreveta isterao, šta njoj niste prezime ostavili!? Sigurno joj se nije sviđalo prezime od njenog tate. Moš mislit! Snađoh se i pobijedih na kraju u debati. Punac je dobar čovjek, ponekad je nagal, al' neće on puno protiv svojih uvjerenja. Donekle smo slični, zato se volimo.

Uostalom, žena traži uvijek nekog' sličnog tati svome. Ove što su se zajebale, što su naivno pomislile da su taticu našle... te su rastavljenice il' udovice. Ma isti kurac, bivši je mrtav za nju, osim ako ne plaća alimentaciju, tada ga zove!

Kulminiralo je na sami svečani čin! Za mene je ta emotivna rasprava o žuči bila završena, al' nije gotovo dok gotovo nije! Dolazimo kod Dragice (matičarke). Izlaprda ona svoju dužnost posla i nekako dođe do teme prezimena. Pff, urota pomislih. Uvijek te sjebe tvoj bližnji, jebiga, ženska posla. Dragice, odrast'o sam ti u kući, šta mi radiš!? Pomislih glasno u sebi. Mila mladenka jedva nekako pristane! Sve ostalo je povijest.

Naravno da mi je prezime samo poslužilo kao bojno polje, baš me zasvrbi za to. Iskoristio sam ono što je njoj bitno jako, protiv nje same. Kad je pristala na to, tada sam shvatio da me voli i da ćemo uspjeti. Za sada se zajebao nisam. Tvrdoglavost svoj kraj ima, samo moraš način pronaći da bi otkrio to.

Priznao sam joj to nakon drugog djeteta, jer sam je mrcvario za ime djetetovo. Htio sam dati sinu ime Perun, ona nije htjela ni čut za to. Poslije krstitki sam joj sve lijepo ispričao. Rekla mi je: "Misliš da ja to nisam znala!". Nakon toga sam počeo čitati o vaginalnoj manipulaciji. Pomoglo mi nije!

Shvatio sam da sam živio u zabludi vlastitoj, sve bitke koje sam dobio mi je pustila. Zbog toga sam ju zavolio još više, a ona ko ona... Natovarila mi dijete treće, pff, nije problem!

Mene zanima mir, sklad, poštivanje i sreća u našoj obitelji, zasvrbi me uvo za sve drugo, sile tu biti nesmije! Lagala mi je naravno. Da joj nije ime bilo bitno, prihvatila bi prijedlog od majke svoje! 

Djeca su dar od Boga, reče moja slatka mama svojevremeno!

Pusti joj nekad, nemoj bit šupak kao ja!

Komentari