Vedranov blog

Bezuvjetna ljubav

Ljubav
Ljubav

Voljeti bezrezervno nečije biće, to je to! Ne brkati sa strašću, jer strast je ipak zarobljenica trenutka, a sve što ima vremensko obilježje, sklono je prolaznosti... Ha, da!

Bezuvjetnu ljubav pružamo bićima s kojima živimo i dijelimo svakodnevicu, dobro i zlo. Moja malenkost ju dodjeljuje ženi i djeci, iako imam šćuku kojeg volim, ali ne bezuvjetno. Roditelje/skrbnike moraš poštovati u normalnim okolnostima, a ako su one stvarne, tada je i ljubav prisutna.

Ima nas svakakvih. Netko voli više kućnog ljubimca nego partnera/icu i/ili potomke. Ok, znam da ti partner/ica nije krv tvoja, al' džeca jesu. Ne osuđujem ničiji izbor, pričam o svom.

Bezrezervna ljubav nije oportuna, jer tko mi garantira da će biti vraćena!? Kako mogu biti siguran u ženu i djecu!? Tko mi garantira da neću doživjeti razočarenje!?

Nitko! Živim život u dobroj vjeri i s ljubavlju! Svaka anomalija koja će se možda sigurno dogoditi je odgovornost moja. Ja sam tata i roditelj, svoju ulogu u bračnoj zajednici shvaćam ozbiljno i odgovorno od prvog dana.

Sranje se dogodi kad se najmanje nadaš, a misliš da si poduzeo sve. Ne propitkuj prošlost, sjebat će ti budućnost!

Ako si uložio/a maksimalan trud u nešto, ne brini ni ako ne ispadne očekivano, jer što bi bilo da nisi!?

Za život te nitko i ništa ne priprema, živi ga pozitivno i iskreno. Ako doživim razočaranje, kajati se neću, jer znam da sam dao sve od sebe u djeliću vječnosti.

Dao sam bezuvjetnu ljubav bližnjima. O povratku njenom ne razmišljam, jer živim po premisama spomenutim. Što život nosi, ne zanima me dok mislim da postupam ispravno.

Ne pitaj se što tvoji mogu učiniti za tebe, već se pitaj što ti možeš učiniti za njih i zašto nisi. Bit' će sinusoida sigurno. Što čekaš!?

Živi sad i ne žali za ničim, pa ni za ljubavlju prosipanom... Ljubav je kada voliš nešto čemu vidiš sve mane i nedostatke. Ne brini, ima ljubavi još. Nije ljubav utvara, ni prevara. Ljubav je požrtvovnost srca i duše.

Nek' ti žao nije što si ljubav dao, pogriješio nisi! Nekad nije do nas, a nekad je sve!

Ljubav je sve u ništavilu beskonačnosti!

Komentari