Vedranov blog

Trudnice

Trudnice
Trudnice

Nedže prije sam sreo dvije vrlo drage trudnice. Susret se dogodio dok sam pio ispred Špara s malim na klupici. Ne znaš koja je slađa od koje. Slatke mice-loptice obraščića rumenih.

Lijep pozdrav moje drage, lijepe i simpatične dame. Baš ste se uskladile, dobacih im nedužno.
- Borjane, kako misliš?
- Pa ne, lijepe ste i trudne, jednostavno zračite pozitivom i životom! * Izvlačim se sunce milo, bolje da nisam sreo te trudnice dvije...
- Aha, otkud tebe!?
- Ma bio s malim po neku igračku, jebe me iz jutra. Htio je Spajdrmena, kupili smo helikopter... * Nekontrolirani smijeh!
- To je baš lijepo, pravi si tata!
- Imam neke robe za vas dvije, taman bi vam pasala veličina. * promrmljam tiho
- Štaaa, šta 'oćeš reći!?
- Ma njišt, zabunilo me nešt'. Hvala curke, pusa ciao, bok!

Bjež u pičku materinu od trudnica kad se stomak vidi. Ne znaš da si nešt sjebo dok ječmenac ne dobiješ. Misliš dobro, al' loše ispane...

A upražnjavanje narodnih običaja za vrijeme trudnoće u sitne sate... a šta!? Pa njišt bokte, uvijek završi na boku.

Kad sve te post porodiljne pizdarije prođu i vrati se u konzumnu funkciju... Eh, tada prvih par tjedana čezne za situacijama u kojima dugo bila nije, 'oće čak i novo nješt. Zahvaljuješ svevišnjem i misliš: "Sam' da potraje!".

Međutim, nakon nekog vremena shvatiš da su tvoja nadanja propala jer se sjetila boka milog. Ne popuštaj, jer ak popušiš, kasnije se moš jadat nekom drugom a ne meni. Bolje joj odi po čašu vode, pa nek te sva u čudu gleda jer je zaboravila da si i to radio za nju dok je bila u "duplom" stanju.

Naravno da je to zaboravila, a to što si loko tri dana kad je ošla u bolnicu, jer čuvaš narodne običaje, tradiciju i kulturni identitet ovoga kraja... Eee, to će ti pamtit cijeli život kao i bok jebeni, tko ga izmisli!?

Aj bok ljudi, lahku noć! 

Oprezno s trudnicama!

Komentari