Vedranov blog

Hormonalni disbalans

Tablete
Tablete

kod žena uzrokuje stres kod nejakih muškaraca...

Pričam s mnogobrojnim ženicama prilikom nerijetkih manifestacija u vidu proslava, karmina i bilo kakovih drugih prigodnih trenutaka za druženje.

Nerijetko se dogodi verbalni doticaj fiziologije i spolne različitosti, ali bez rodne ideologije, ha da!

Ponekad im spomenem cikluse i mjene kroz koje prolaze te naše divne mjesečeve ratnice. Pa tako nije tajna da ti razgovori ne budu uvijek ugodni, ali su potrebni u spajanju dva svijeta različita. Odgovorno iznosim vlastita promišljanja koja su posljedica jednog dugog suživota sa ženskim bićima, te koristim priliku i bacam skandaloznu, ali odista istinitu konstataciju na stol...

Žensko biće je racionalno samo dva tjedna u mjesecu! Poneke sretnice, uhvate ta dva tjedna u komadu, ali većina dama na našu veliku žalost i iskreno suosjećanje ne u'vati njišt!

Godine istraživanja, promišljanja i analize uzoraka su me dovele do iznesenog zaključka. U tom zbiru podataka imamo predmenstrualni, menstrualni i postmenstrualni ciklus (stres). Ukoliko uzmemo u obzir da ženski spol velikom većinom misli srcem, a ne glavom, tada u kombinaciji tih hormonalnih aktivnosti i emocija dobijemo jednu svakom muškom biću dobro poznatu zbrku ponašanja i izljeva emocija.

Naravno, problem nije u ženama, problem je u muškarcima. Moraš upoznati ženski habitus i raditi bilješke s ciljem spoznaje vremenskog perioda unutar mjeseca kada se ova priča odvija. Nakon cca 12 mjeseci, kada misliš da si nešto shvatio, tada ti se dogodi promjena obrasca i skužiš da ti takozvani PMS - ovi i sitnice nemaju jasan obrazac funkcioniranja. Nekad kasni, nekad urani a ako ne dođe, tada čestitam
 tati 🙂 Oni ovise o mnogo čimbenika. Iznjeti ću ovdje samo neke od njih. Godišnja doba, shopping, horoskop i seksualna aktivnost u najvećoj mjeri utječu na proživljavanje ta dva tjedna.

Skužit ćeš da je borba uzaludna. Odustani od vođenja bilješki i analize podataka. Budi dobar, pusti joj da ti kvoca i ne obaziri se puno. Idi u tom periodu protiv sebe i racia, ali budi smiren i tih. Kad te najviše izmrcvari, pokloni joj nešto što voli, neku sitnicu i skloni se na sigurno neko vrijeme. 

Ima tu još dosta toga za napisati, ali žurim. 

Idem suđe oprat'!

Komentari