Vedranov blog

Kad ako ne sad?

Milenijalci, generacija Y
Milenijalci, generacija Y

Nisam neki pobornik stereotipa, jer imam predrasude o tome. Ukoliko pokušam napraviti odmak od milenijalaca, tada se ne moram nužno maknuti sam od sebe ili moram!?

Ne mogu birati pretke, ali mogu utjecati na potomke. Ne mogu i ne želim mijenjati prošlost, ali pokušavam izvući pouke kako bi bolje formirao budućnost ne samo sebe, već i svoje obitelji.

Mimo generacijskih generaliziranja, postoji uvijek i subjektivni dojam. Moj dojam vas ne mora zanimati jer utječe samo na mene. Osim ako netko prepozna i vlastito iskustvo. Tada to postaje naša stvar, no dobro!

Živio sam krizu i kad je nije bilo. S ove točke gledišta mi je to puno pomoglo, jer sam tada shvatio da sam upravo ja odgovoran za svoj status, ma kakav on bio. Nitko mi nije bio kriv, ali ni zaslužan. Neću se vraćati u daleku 2008. godinu, ma jok! Imamo puno svježije primjere. Već slutite boleštinu!?

Pandemija je pravi primjer više sile tj. događaja u kojem se nalaziš ni kriv ni dužan. Jedno pravo globalističko sranje. Poslije prvotnog šoka i nevjerice, slijedi privikavanje i konsolidacija. Živiš novo normalno u kojem svatko sve zna i raspravlja. Radiš, snalaziš se, te čekaš kraj jedne epohe.

Nakon dvije godine sranja, pomisliš: "Ah, konačno predah. Situacija će po svemu sudeći krenuti na bolje usprkos inflaciji..." Što se tada dogodi!? Njišt specijalno, dogodi se jebeni krvavi rat.

O ratu, vojsci i oružju, stvarno, al' stvarno nemam blage veze i ne mogu o tome pričati u kontekstu kojem pričaju ovi mnogobrojni panzer đenerali i fejsbuk ratnici. Imam svoje mišljenje dakako, al' ga neću objaviti.

U tom novom normalnom periodu života, gdje je potrebno biti odgovoran prema sebi i drugima, odlučih nestati s društvenih mreža. Jednostavno se odlučih skloniti od propagande bilo koje vrste. Imam pametnijeg posla od svakodnevnog čitanja gluposti.

Kriza virtualnog identiteta me lagano napušta i osjećaj je dobar. Inspiraciju koja mi je potrebna za moje YT i drugo stvaralaštvo teško pronalazim od kada je počeo rat.

Nekako mi nije trenutno do humora! Nešto se kao nazire, al' kad će doći nemam pojma. Znam samo da će doći i da će ovo sranje kad - tad proći.

Ako želiš nešto učiniti, nemoj puno čekati i kalkulirati. Osim ako neće značajno utjecati na druge!

Komentari