Vedranov blog

Poroci te vode u kurac

Brlja
Brlja
Doš'o mi član familije neki dan u goste i donio novi tlakomjer u kuću. Mila ženica kao stručnjakinja između ostaloga i za tlakomjere je o'ma pristupila puštanju istoga u pogon. Šogi je srezao vrpcu...
 
Prvo se mjeri tlak osobi čiji je tlakomjer, pa to je opće poznato. Zatim mi ostali koji smo osvjedočili tom velebnom zdrastvenom činu i mjeri prevencije imamo šansu u redaljci.
 
Došao je red i na mene, iako nisam bio u redu. Reko: " Ženice, ne pumpaj me puno! " Zakolutala je samo očima punim zvjezdane prašine.
* Tiiiiit!
- Mužu, imaš povišeni tlak, srčani!
- To je zato što imam veliko i debelo srce.
- Prije ovo drugo, moraš hitno skinit bar des kila i ostavit cigare!
- Jasno mila ženice, krećem od sutra!
 
Kad je vlasnik tlakomjera napustio naš skromni dom, mila ženica je ošla na kat po stari analogni babin tlakomjer. Dopalo ju to na ostavinskoj raspravi.
- Mužu sad ću ti ja izmjerit nanovo.
- Ajde sunce milo!
* Pffffuuuup!
- Blago ti je povišen srčani, al' kile skinit moraš!
- Jasno, jasno, e'o sutra počinjem!
 
Moram biti odgovorniji prema sebi da bih bio odgovorniji prema njima! Ne znaju sitna džeca koji je gušt nakrkati se ovčjeg predimljenog sira i krvavice od rezanog mesa uz rakijicu, a potli toga zadimit je'nu - dve!
 
Užitci života leže u trenucima slatkim i ponekad zabranjenim, ali čovjek mora imati mjeru. Ne pretjerujem u ničem, trošim kol'ko mi treba. To je zakon tržišta i ljudske prirode, jer da nije tako, nebi bilo starih narkomana i pijanaca. Zapravo, bilo bi ih, ali u formi matanovačkih stanovnika. Ovak' ih poznam pun kurac živih i baš su mi simpa!
 
Sad si baš razmišljam dal' smo tlakonoši javili da mu tlakomjer kurcu ne valja i da ne mjeri dobro!? Nema veze, znamo i onak' da svi putevi vode u muški spolni organ! Nek' bude čovjek mal sretan, nek' misli da je zdrav, veseli ga to u ovom bolesnom društvu dok korača putem tim.
 
U jednom trenutku života, kad se suočiš s lošim liječničkim nalazima, moraš donjeti odluku! Da li ćeš napraviti promjenu, ili ćeš nastaviti po starom, pa ćeš malo kraće koračati gol ispod zvijezda!
 
Živim kako želim, pa dokle budem mogao!
Znam, odluka moja je glupost u očima javnosti, al' je moja! Ne srljaj u smrt, srljaj u užitak. Džabe ti vrijeme koje kupiti ne možeš. Čemu starost ako sjećanja nema!?
 
Dok ti gutaš ovo štivo, a ja čekam odgovore... Ma 'ko ga jebe, odo zapalit jednu pred spavanac.
 
Preskočio sam večeru, pa ne moram odmah i cigaru, ha da!
Žao mi ovih što misle da žive zdravo, a na njima posla ko na starom kombajnu. Jebiga, nismo svi isti! Pa nije Bred Pit umro kao beba, ma jok. Vratio se u kurac!

Popij jednu, blijed si!

Komentari