Vedranov blog

Mica punica

Punica
Punica

Bez nje nema sladora u braku!

Sjećam se k'o da je bilo pred pet leti (a ne petnajstak) kad sam došel na šacung kod mice punice.

Istini za volju, nije prošlo baš najbolje, čak štoviše. Po mome odlasku iz hiže, odmah je počela sa suzom u oku spominjati neke lokalne jebače svojoj kćeri, no bez uspjeha. Razumijem to, jer sam bio gorostasni stranac jezika drskog i izričaja britkog.

I dan danas kad pitam milu ženicu jel' se taslači šta po domu zdravlja, odgovara mi: "Mužiću, pa ti jako dobro znaš da poslije tebe, svi su mi bezveze."

Volim je takvu lažljivu, lijepa je na mater.

Vrijeme je prolazilo, a punica i ja smo održavali kontakt. Slao sam joj poruke, zvao, kasnije sam čak išao na kavu kod nje i bez 'ćeri njene. Da, da! Punica ti mora biti saveznik i kad misli da je saveznik njoj.

Druga kćer je još bila u vezi, ali ništa ozbiljno. Jebem ga ja. Moraš najprije upoznati familiju da bi znao sa sigurnošću s čime imaš posla. Ja sam pak na temelju toga radio projekcije šta me to čeka u starosti i proučavao neke svoje budalaštine tipa jel' moja draga šogorica i mila ženica imaju istog stvoritelja... Sve je u redu, istraga je pozitivno zaključena.

Godine su prolazile a punica i ja smo postali kao suza i oko. Ona me zapravo čak i prije prihvatila neg' mila ženica, te se naprosto privikla na osobnost moju i verbalne doskočice.

U jednom trenu povijesti naše, došao je trenutak kad sam joj morao reći da mi je njena mala kćerkica napravila dijete. Nije mi bilo lahko, al' me iskulirala za čas shvativši da ja tu nisam ništa mogao. Rekla je samo: "Djeco volite se, djeca su dar od Boga!".

Kasnije kad sam shvatio što mi je rekla, pristupio sam crkvenoj zajednici. Ona k'o ona, prepustila nas je u dobre ruke, prepustila je svevišnjem da pomogne u situacijama čudnim.

Znala je žena ta šta radi i nije se puno plela u pizdarije, bila je prisutna u situacijama normalnim. Ponekad sam ju viđao u bračnoj postelji našoj, srećom to je bila samo iluzija moja od stresa života. Kad' god mi je stres, evo nje. Došla tako danas i donjela mi baklavu. Nitko to ne jede osim mene u kući ženinoj.

Dobra moja mica punica, ha da!

Čuvaj punicu, uz pravu, druga ti ne treba!

Komentari