Vedranov blog

Sila kao način uvjeravanja

Sila
Sila nečista
Fašizam kao njezina kapitalistička metoda.

Ovih dana u zraku se osjeća neka blaga napetost. Ozon to nije, on izaziva tjeskobu, kao što i sunce izaziva rak. Zapravo, što je zdravo na svijetu ovom!? Zdravo je ono što ukusno nije, jer tko bi konzumirao neukusno što ima nedostak zdravoga u sebi!? Nitko normalan, jasno.

Gledam ove naše divne i vrijedne bauštelce, ne ove iz Nepala i takozvanih banana državica. S Nepalcima suosjećam kao i političari s našim ljudima vani! Ne, gledam ove naše kršne momke, koji su ostali tu. Navike su im se promjenile. Nekad su u lijevom džepu nosili cigarete, a u desnom je bio unučić. Sada u desnom nose labelo, a u lijevom kremu za sunčanje, jer jebiga dobit će raka. Postali su svjesni osjetljivosti svoje! Nemoš krepat s labrtama ispucanim!

Pitam ih jesu za pivo, odgovaraju mi niječno. Bože, što sam doživio, pomislih tiho u sebi. Administrativni djelatnik me sam traži cugu... Sve se okrenulo naopačke. Tako, riječ po riječ i pitaju me jesam li cijepljen. Nudim im odgovor kojeg su mi dali za pivo. Pa jel se planiraš cijepiti, priupita me jedan od njih lica zabrinutog.

Naravno da ne, ne pada mi na pamet. Pobit ću vas sve zbog neodgovornosti vlastite. Bolje da vas rješim prije svitanja, jer kakva bi vam to smrt od sunca bila!? Samo ne znam šta će vas zadesiti prije. Odgovorih im u dahu. Jedan iz mase dobaci: "Daj idemo, pusti kretena, viš' da normalan nije!". Slažem se s njima, jebiga dečki nisu primili drugu dozu, njihov strah je apsolutno utemeljen. Zbog straha njihovog, zadesio me manjak normalnoga! Ak' se ne bojiš, nisi normalan, ako nisi normalan, neodgovoran si. Ako si neodgovoran, moramo te sankcionirati tj. dovesti u stanje normalno.

Sve ono što mislimo da znamo, se mjenja iz dana u dan. Treća doza Rajfajzena se nazire. Do prije tjedan dana smo slušali kako će rajfajzen osigurati doživotni imunitet. Možda i hoće, samo je pitanje nakon koje doze će se ostvariti taj imunitet na nešto. Najbolje da pitamo Izraelce, oni su prvaci po procijepljenosti. Jebiga, pare imaju, pa su poskupovali na vrijeme. Eno, kol'ko vidim, vratio im se život na staro. Žive starim normalnim životom iz sredine 2020. godine.

Dobar dio moga okruženja je procijepljen i svi su imali "blage" nuspojave. Ne bune se, živi su i zdravi! Susjedi me pitali isto pitanje poput bauštelaca. Cijepljeni su s Astra Zenicom. Odgovorih im da ću se cijepiti prvi puta u kasnu jesen kad se oni budu cijepili ponovno. Pogledali su me u čudu. Srećom, njihova procijepljena kćer je bila prisutna, pa je rekla istinu koja piše na ambalaži od lijeka tog. Da, Vedran je u pravu. Piše vam lijepo na kutiji 280 dana, usudila se razbiti njihovu bezbrižnost. Ubrzo su morali poći, bilo je kasno, a netko ujutro raditi mora.

Dosta mi je da mi netko nešto govori za moje dobro. Fašizam se nazire. Najveći protivnici cijepljena su poslije svojevoljnog cijepljenja postali najveći zagovornici istog tog' protiv čeg' su se borili. Naravno, to im dosta nije, jer su šuplji poput tekstova mojih. U svojoj intelektualnoj nemoći su počeli raditi segregaciju po društvenim mrežama, počeli su zagovarati represiju nad nama necijepljenim budalama! Stopili su se s režimom kojeg ne vole, jer imaju zajedničkog neprijatelja.

Sreća nas neodgovornih i nenormalnih je da nas ima trenutno preko 60% (vjerojatno i više), bitka za Azeroth počinje. U daljini se čuju bubnjevi rata, sviraju lambadu. Bit ću dobrovoljac, neću čak ni penziju tražiti.

Obruč se steže, neke je već udavio. Dojam slobode mi proizlazi iz kreativnog promišljanja i intelekta, ne iz fizičkih potreba. Javne osobe koje su u službi režima i koje zagovaraju cijepljenje, nisu cijepljeni. Valjda se nadaju milosti svevišnje države i poštedi u datome trenutku.

Izbor imamo, samo dok dočekamo da nas netko povede, više ga biti neće!

Moram poći, bauštelac se vratio, ostalo mu labelo na stolu!

De polakše to, pa nemoj silovat!

Komentari