Vedranov blog

Morske zabilješke #4

Morske zabilješke
Morske zabilješke

Žurim do DM-a po neke stvari za nju i brzo grabim nazad da stignemo na plažu. Putem plaže se gospođa sjetila da nemamo njišt za žnjopkat, aj Borjane stani u pekaru.

Ispred pekare taman busno stajalište. Jebote pun autobus, pa to ko kod nas ispred Davida. Ne kažnjavaju me ni kući, dže će tu!? Stao sam, a šta ću!?

Ak mi žena bude puno odala, nabit će žulj. Moš mislit, tražit će da joj kupim cipele. Jeftinije mi gume za Fiata kupit neg cipele. Eh kad se sjetim, nekad je i s kitom cvijeća bila sretna, razmazio sam ju...

Misli mi prolaziše tintarom, kad iz daljine ko u magli onako, čujem: "Tu, tuuuu, tuuuuuuuu". Koja pička materina, da nije od vode pomislih. Zvuk sve glasniji. Pogledam lijevo - desno, ono njišt. Tuuuuuuuuuu, pogledam u retrovizor, kad ono bus sunce milo!

Brže bolje preparkiram i uputim prst pozdrava vozaču! Čekam. Šta čekaš Borjane, ova tvoja neće znat di si, izgubit će se. Izlazim iz auta po nju, ona ošla na krivu stranu, prema DM-u. Žena kad se izgubi ide prema DM-u...

Stižemo na plažu, pobacam male krkančiće u vodu, kvasimo se... Nakon pol sata, djeca gladna. Sjednemo i gozbimo se s burecima, uživamo. Samo se čuje dječje mljackanje i zvuk mora...

U tom trenu nailaze mater i kćer. Kćer taman u pubertet ušla, sisice se naziru. Mater njena, a šta ja znam, znojna onako, kao da je valunzi deru.

Kaže mala: "Mama, jesu to Česi?" Ova u menopauzi šuti jadna, sve joj neugodno. Was ist das, proserem miloj ženici.

Predahnula je uz duboki uzdah menopauzarka, te odgovorila kćeri: "Ne Josipa, to su ti švabe. Viš ovog debelog s naci frizurom što se umastio. To ti je pravi lijeni debeli švabo, al' ovaj novaca nema. Pogledaj im sina što je plav. Švabe su to."

Kaže mala: "Ovaj je ko babo naš, sam ima kose". Šuti, drsko će matera.

Prolaze ispred mene, a ja ko ja, pomoći si ne mogu. Dobar dan poturice drage, kako ste!?

Mjenjala je boju brže od Kameleona, knedlica u grlu se nazirala. Ošle su na drugo mjesto brže neg' ja do DM-a. Ošle su bez pozdrava!

Bilo je to divno prijepodne u uvalici, nije ni gužva bila.

Ne parkiraj na busno stajalište!

Komentari