Vedranov blog

Morske zabilješke #5

Morske zabilješke
Morske zabilješke

Preskočio me Šaban jutros. Nisam imao živaca ići tamo. Ak nije dobila džekpot, ne valja, ak je dobila, nisam siguran da bi mi dala. Pare je garant zdrobila, masažer kupila nije...

Odlazimo do uvalice standardno, reko neću se kupat danas. Šta da se kupam u moru svaki dan, pa se kasnije moram tuširat!? Ma njišt od tog', još me pokojna baba učila da se ne valja prat ko kurva svaki dan.

Iskipo familiju, odo ja do bič bara. Tamo se situacija promjenila. Prošle godine radila dva simpatična jajana, ove sezone radi neka ženka i ovaj manje simpatični jajan. Da, skužili ste, to je gazda prokleti, nikad piće platio nije!

Pitam ga đe mu frend, ka'e ošo radit u Labin. Upitah ga da li je rudar frend njegov.
- Ma jok Slavonac, ošo je na nekom stroju radit, nije on poput mene, on je školu završia. Aaa ok. Tko ti ova mala zajebana!?
- To mi od cure kolegica.
Nije ti lahko.
- Nije.

Nastao je ugodni muk. Tko te jebe pomislih, odo ja vidit jel se moji utapaju. Ciao, ciao! Dolazim do uvalice, kad mojih nema. Đe ste u pički materini!? U daljini čujem Lucin pjev.

Kru te masni, Luca skače s mola. Žena viče: "Odi snimi ovo, jebalo te snimanje tvoje!" E'o me mila ženice, doviknem joj. Jebiga, moram bit fin na plaži, nitko me ne pozna, pomislit će neko da sam krkan.

Kad sam vidio taj prizor, omililo mi se nekak. Ošo sam u Toi toi presvuči gaće i pravac u vodu. Kvasio sam se nekih sat vremena i maltretiro ženu, djecu i tak. Vikend je, moram se na nekom malo istrest, ha, da! Poplavio sam već, a i oni. Ajmo kuć, požderali ste sve bureke!

Po dolasku u bazu sam provuko dva piva od ona četr što čuvam za goste. Odspavao sam poslije ručka snom pravednika. Žena je pravila ručak još ujutro. Ne moram vam ni reć' šta je bilo za ručak. Aviacija sunce milo!

Žena je još jučer bezicirala kino za danas. Kaže sirota: "Ajmo vodit djecu u kino, nisu bili".
Ajd mere, šta igra?
- Stardog i Turbocat.
Kaka su to sranja ženo, ajmo ih vodit na Brze i žestoke 9 il nješt tak?
- Jesi ti normalan!? Vodim djecu na crtani, pa ne vodim tebe.
Ok. Idite bez mene tada!
- Nemoj bit bezobrazan!
Dobro, dobro, nemoj pizdit odma. Idemo.

Kad sam se digo, svrbilo me sve od soli, pogazio sam babino obećanje, podapro sam se. Možda i nebi da nejdem u kino, al' treba usaftan sjedit dok te svrbi pomalo, nije lahko.

Stigli pred kino s pet zvijezdica, kaže Antea da bi kolu i kokice. Pet karata, kola i kokice 270 kn. Blagajnik čeka, ženica kao gleda okolo. Ma šta gledaš, pa ti si zvala u kino, plati sad, prošlI me neki trnci baš.

Mužu oš ti platit!?
- Uf, moram na wc!

Ja da plaćam njene izlete, prošla su ta vremena. Nisam ja oženio doktoricu zato što sam bolestan, Bogu hvala! Kad je plaćala karte, blagajnik ju je pitao koje mjesto želi. Pomislih najprve da mi bari gospođu, kad ono mauna. Mi sami u kinu. Jebote crtani, bit će neko smeće garant. Meni pre glasno u tim kinima, budem nervozan. Šta ju je pito za mjesto kad je prazno, kreten. Ne volim ni u birtiji kad je prazno, ne znam đe bi. Kad je gužva, uvijek sjednem za stol koji konobar nije stigao očistiti. Taki sam, moš me ubit!

Deset puta su djeca išla piškit i kakit, trčala su po kinu i izvodili sranja kao da smo sami, a došlo još dvoje djece.

Poslije kina je došla na red pekara, trgovina, kava, pepco jebeni. Bolje da sam ulaznice platio, pas me jebo i turbocat, smeće od crtanog!

Baš je divno na godišnjem...

Komentari