Vedranov blog

Slana voda

More
More
Volim i ja kvasit jaja u slanoj vodi!

Prođe tako vrijeme sjete, mladosti, estetike... Prolazi sve, pa i sam se nekad zateknem u prolazu... Idem na more redovito već nekih 12 godina. Ako nisam ljetovao, tada sam radio, al' omašilo me nije! Nekih godina sam znao i više puta otići za vrijeme fiskalne godine i uvijek sam se veselio povratku. Rijetko sam razmišljao o polasku. Prođem Lučko i počnem razmišljati koliko ću dugo biti na moru. To je bio Umoprc! Vrijeme provedeno van prebivališta mi je najduže trajalo. Povratak se iščekivao poput kraja neke španjolske sapunice. Nije bilo prevara ni jebačine, al' eto, bilo je napeto u glavi mojoj.

Do kurca više s tim. Poslije Isusovog rođendana mi se sve promijenilo. Obrnuo sam si misli u glavi, veselim se polasku, o povratku ne razmišljam. Možda je to poslijedica sreće? Možda sam došao na taj "level" svijesti kad počinjem misliti malo i o sebi,a ne samo o drugima. Prijašnjih godina sam vodio gadne bitke sa ženom oko vremena provedenog na obali.

Ona bi 2 tjedna, ja bi 7 dana. Njeno malo je meni uvijek bilo puno. Najčešće smo postizali kompromis od desetak dana. Oboje smo poraz osjećali, al' jebiga, tak' je kak' je! Ljubav nekad mora bubnuti o pod, ak' je zdrava, dići će se poput Feniksa!

Doživljavao sam godišnji kao udovoljavanje drugima tj. ženi i djeci. Jebalo me to što mi se brojčanik vrtio u glavi, a za vrijeme godišnjeg je stajao. Ma kurac je stajao, vrtio se u minus! Shvatio sam tako s vremenom da je to sve nebitno, sreća po mene, shvatio sam to dok su djeca mala.

Nek' prožive sve ono što ja nisam, nek' uživaju, tko zna što život nosi!? Svaka čast vama što ste se pripremali za pandemiju, malo vas je pićkice! Kule, vile i materijalno, može nestati preko noći, ovo iskustvo budi ugodu sjećanja koje ti nitko ne može oduzeti! Bit ću dva tjedna i nek pokrepa sve u svinjcu! Slijedeće godine ću bit 28 dana, odluku donosim sad!

Vi što ne razumijete brojčanik, vi ste na godišnjem. Ja sam isto na godišnjem, al' neplaćenom. Intervencije koje imam "offline" moram platiti poslovnim partnerima.

Zasvrbi me uvo, idem s brodom negdje, možda u Veneciju!

More moje milo...

Komentari